Top

De Verborgen Rijkdom van het Enneagram v. J.G. Bennett

  • De Verborgen Rijkdom van het Enneagram v. J.G. Bennett
6,25

Het enneagram is een grafische voorstelling van de eeuwige beweging die zich in elk in zichzelf besloten system - van atoom tot sterrenhoop, inclusief de mens - kan voltrekken. Het stelt het proces voor van het zich telkens vernieuwende leven in een organisme. Het symbool bestaat uit drie elementen: een cirkel, een driehoek en een symmetrische figuur. Figuur een driehoek bevatten samen 9 lijnen - vandaar de naam ennegram: "negengram".
Alle processen in de kosmos zijn ondergeschikt aan twee wetten die overal werkzaam zijn en elkaar doordringen: de Wet van Drie - weergegeven door de driehoek - en de Wet van Zeven - te zien in de symmetrische figuur.
De teksten van Bennett vormen een rijke verzameling van uitleg en toepassing van het enneagram - dat nog te vaak te eenzijdig wordt geïnterpreteerd als een handleiding in de karakterkunde -, waardoor de lezer gaat bevroeden hoe wonderlijk en reikt onze wereld eigenlijk is.
J.B. Bennett was een eminent Britse geleerde, die onder meer de ideeën van zijn leermeester Gurdljieff in het De steun verbreidde en via hem in contact kwam met de mysteries van het ennegram.


Verwachte levertijd: 1 dag
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code