Top

Peterselie fijn gesneden 250 gram

  • Peterselie fijn gesneden 250 gram
7,00

Naast de heerlijke smaak als keukenkruid kan peterselie aangewend worden voor medicinale doeleinden. Ik heb hier onder wat informatie over de mogelijkheden van peterselie verzameld.
Peterselie wordt al duizenden jaren als geneeskruid gebruikt; pas sinds enkele honderden jaren ziet men ook de culinaire waarde van peterselie in.
Peterselie is zeer voedzaam. Het kan geen kwaad deze plant in je dagelijkse menu te betrekken. Peterselie is op tal van manieren in de keuken te gebruiken: van kruidenboter tot soepkruid. Het is echter belangrijk om peterselie niet extreem lang te verhitten. Als de soep al klaar is en van het vuur is gehaald kan de peterselie erbij worden gedaan. Je kunt gekookte aardappelen met peterselie bestrooien ter variatie. Verder is het een heerlijk middel in dressing of gewoon op de salade. Je kunt het zelfs puur opeten als gezonde aanvulling bij snacks. Je kunt een dipsaus op basis van yoghurt maken en dit mengen met groene kruiden zoals peterselie.
Omdat peterselie boordevol ijzer zit geneest het bloedarmoede. Peterselie zorgt ervoor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Vrouwen die menstrueren kunnen daarom goed extra peterselie gebruiken om bloedarmoede te voorkomen. Vitamine B12 is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Peterselie bevordert ook de aanmaak van B12 in het lichaam. Een B12 tekort kan ook leiden tot symptomen van bloedarmoede zoals vermoeidheid. Peterselie helpt het bloed te zuiveren. Het houdt de aderen elastisch. Cholesterol wordt opgelost door stoffen in peterselie. De bloedvaten worden sterker.
Peterselie is een antioxidant. Alle planten met antioxidanten werken mee om het lichaam gezond te houden kanker te voorkomen. De universiteit van Michigan heeft begin 2011 een onderzoek afgerond waaruit bleek dat peterselie goed helpt tegen borstkanker.


In de strip Asterix en Obelix zie je Asterix eens met een bosje peterselie rondlopen tegen het harde geluid. De Galliërs wisten echter ook dat het eten van peterselie goed werkt tegen doofheid en oorontstekingen. Gevoelige mensen kunnen bij zichzelf nagaan dat het eten van peterselie het gehoor versterkt.
Peterselie is goed voor de spijsvertering. Het doodt bacteriën in de maag en brengt een goede balans in het aantal microben dat verantwoordelijk is voor een gezonde spijsvertering. Peterselie wordt vaak als garnering op een bord gelegd. Dat is dus niet voor niets want het helpt een maaltijd sneller verteren.

Peterselie is ook goed voor mensen met een slechte adem. Zelfs bij overmatig knoflookgebruik maskeert peterselie de knoflookgeur. Ook sterkt peterselie losse tanden. Galstenen worden opgelost door peterselie.
 
Peterselie is goed voor vrouwen die in de menopauze zijn. Droge huid, irritatiegevoelens en haaruitval worden met peterselie tegen gegaan. Het drinken van peterselie thee helpt de hormoonbalans in harmonie te brengen. Daarnaast is het goed voor vrouwen die menstrueren en vrouwen met PMS. Door het hoge vitamine C-gehalte van peterselie, de aanwezigheid van beta-caroteen en componenten die aanmaak van B12 bevorderen, helpt peterselie het immuunsysteem te versterken. Door het eten van dit lekkere en gezonde, groene kruid wordt de menstruatiecyclus meer regelmatig. Er zit apiol in peterselie, een bio-identiek hormoon dat een component is van oestrogeen; het vrouwelijke hormoon wat een belangrijke rol speelt voor de vrouwelijke geslachtsorganen.
De nieren worden versterkt en schoon gemaakt door het eten van peterselie of het drinken van de peterseliethee. De nieren gaan beter functioneren door inname van dit geneeskruid. Het helpt ook tegen opname van te veel zout in het lichaam. Het helpt ook goed om de blaas van toxische stoffen te ontdoen en de leverfuncties die altijd sterk in verband staan met de nieren worden ook aangesterkt. Het forceert lichaamsonvriendelijke stoffen om het lichaam te verlaten.
 
 


Reviews (0)
Stuur naar een vriend
@
@