Top

Oregano fijn gesneden 100 gram

  • Oregano fijn gesneden 100 gram
2,90

Naast de heerlijke smaak als keukenkruid kan oregano aangewend worden voor medicinale doeleinden. Ik heb hier onder wat informatie over de mogelijkheden van oregano verzameld.
 
Oregano was eigenlijk een geneeskruid maar tegenwoordig wordt het vooral als keukenkruid gebruikt. Van de blaadjes werd een sterke thee gezet die men dronk als hoestdrank. Het helpt ook tegen kiespijn, voorts is het een laxerend middel. Het stimuleert de spijsvertering in het algemeen en het verdrijft misselijkheid. In Mexico is zeer recent een onderzoek gedaan naar oregano als geneesmiddel tegen infectie met de parasiet Giardia lamblia. Hieruit bleek dat oregano meer effectief was tegen deze parasiet dan het meestal voorgeschreven geneesmiddel tinidazol.
 
ANTI-OXYDANTEN
Oregano staat bol van de fytonutriënten. Er zit thymol in, een zuur dat ook in tijm voorkomt en rozemarijnzuur, wat uiteraard in rozemarijn ook zit. Dit zijn beide stoffen met een antiseptische werking. Het gaat schadelijke bacteriën te lijf en vrije radicalen. Hierdoor is oregano een ware boost voor je immuunsysteem. Antioxidanten zitten in veel fruit en groente maar vergeleken met een appel is hetzelfde gewicht in oregano is 30 keer sterker in zijn antioxidantwerking en 20 keer zo sterk als een aardappel. Zijn vroegere status als geneesmiddel wordt helemaal bevestigd door de wetenschap.
 
GOED TEGEN DARMKANKER
Er zit veel mangaan en veel vitamine K in oregano. 12 Gram oregano is genoeg aan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voor vitamine K. Verder zitten er de mineralen ijzer en calcium in, bevat het vitamine E en het aminozuur tryptofaan. Ook zitten er een ruime hoeveelheid vezels in oregano. Producten met vezels stimuleren het lichaam om galzouten aan te maken waardoor het risico op darmkanker aanzienlijk wordt gereduceerd.
 
 BERGVREUGD EN WELGHEMOET
Oregano heeft een verkwikkend effect. Boeren die vroeger hard moesten werken zoals de oogst binnen halen aten een maaltijd waar oregano in verwerkt was om het werk beter aan te kunnen. Bergbeklimmers gebruikten oregano om vermoeiende tochten draaglijk te maken. De volksnamen welghemoet en bergvreugd herinneren aan die toepassingen.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over