Top

Oei, ik groei!

  • Oei, ik groei!
9,75

Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo'n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.
Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop.
Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst 'mamma tanken' alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van!
Als je als ouder weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.
De in dit boek beschreven 'sprongen' zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in Oei, ik groei beschreven staan!


De mentale ontwikkeling van baby's verloopt in sprongen. Dit boek is samengesteld op basis van onderzoeksresultaten, verzameld door de auteurs. Nadat de lezer een algemeen beeld heeft van hoe de mentale ontwikkeling van het kind verloopt, worden de verschillende sprongen beschreven. Alle hoofdstukken zijn rijk opgevuld met citaten van ouders. De lezer leert hoe de sprongen te herkennen, hoe er mee om te gaan en hoe inzichtelijk te maken wat de sprong heeft gebracht. Het boek beschrijft de ontwikkeling tot ongeveer zeventien maanden. Geillustreerd met zwart-wittekeningen. In kaders zijn tips en weetjes weergegeven. Het boek kan gebruikt worden om de individuele ontwikkeling van het eigen kind te beschrijven door middel van invulpagina's. Een toegankelijk boek voor alle ouders die hun baby beter willen begrijpen.


Verwachte levertijd: 1 dag
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code