Top

Geest & Drift v. Hanneke Korteweg-Frankhuisen

  • Geest & Drift v. Hanneke Korteweg-Frankhuisen
6,50

'Als ik op mijn leven terugkijk, zie ik dat ik altijd bezig ben geweest te leren mijn diepste wensen te vertrouwen. Alles wat ik heb beleefd mondt uit in dit inzicht: mijn diepste wensen zijn de beste leermeesters.'
Zo begint 'Geest en drift', een radicaal boek waarin geen blad voor de mond wordt genomen. Het neemt vurig stelling tegen al diegenen die veilig met elkaar weten hoe het hoort: wat we moeten geloven, hoe we moeten omgaan met onze seksuele wensen, hoe we ons moeten gedragen als vrouw of als man. Het doorbreekt het vakjesdenken van zowel de conservatief christelijke als de modern feministische en New Age-moralisten. Het levert gefundeerde kritiek en het inspireert tot oorspronkelijk denken en handelen. Velen die vrij en integer willen leven, zullen bij het lezen van dit boek een zucht van verlichting slaken.
Ieder mens lijdt als kind onder het onbegrijpelijk verschil tussen wat goed is en wat lekker. Ook als volwassenen lijden we hieronder en de vraag blijft: hoe brengen we die beide samen? Hanneke Korteweg ziet het zoeken naar een eigen antwoord op deze centrale vraag als het echte levenswerk. Zij beschrijft hoe seksuele energie bij vol bewustzijn kan worden ingezet, zodat het hoogste weten en de laagste wensen samenkomen in een oorspronkelijk en creatief bestaan.


In een staccato schrijfstijl wordt hier een onthullend persoonlijk en eerlijk document van vrijheid van vertrouwen in de lijfelijke kant van het leven neergezet, dat tegelijk een levensbeschouwelijke (vrijzinnig-bijbelse) visie op relatieverbetering presenteert. Het is een opschoning van de verwrongen verhouding tussen spiritualiteit en seks, waarbij de beladenheid uit negatieve dogmatische beelden wordt afgezet tegen een vreugdevolle, accepterende vorm van creatieve lustbelevenis. De pijnlijke seksuele mythe in het scheppingsverhaal, de verwringing ervan door de kerkse wereld, de maatschappelijke tegenstellingen en die tussen mannen en vrouwen: ondanks en dankzij dat alles bestaat creatief genot toch. Klaarkomen mag! En de werkelijke Jezus staat het toe! De schrijfster is een van oprichters van het 'Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie' in Rossum, uit welke praktijk waarschijnlijk de illustrerende, zeer herkenbare voorbeeldverhalen en 'case histories' komen. Bevat literatuuropgave.


Verwachte levertijd: 1 dag
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code